Passa al contingut principal

Costellada a Can Cerezo


Cada any, quan s'apropa el final del mes de Juliol se que tinc una cita obligada a la que no puc ni vui faltar, i aquesta no es altre que la costellada a can Cerezo a Valldoreix.

La diada consisteix en anar a mig matí per poder disfrutar de la piscina que tenen a la part de dalt de la casa, una mica més tard disfrutar del "bermutet", cap a les tres i mitja devorar el pà torrat i les costelles i butifarres, i per últim una llarga sobretaula que amb Foto.- Part de la tropa la brisa de tarda es converteix en un moment de màxima tranquilitat i
benestar.

Cada any que hi he anat he estat molt agust perque tant la Marta com el Ferran son uns anfitrions genials, però aquest any podriem dir que la diada ha pujat un graó ja que a part de la Marta, el Ferran i un servidor, també han pogut venir la Laura, el Carles, l'Eli, el Marc, la Mar, el Dani i el "big" Valero...en definitiva, que erem un colló i com diu la dita "quants més serem, més riurem", i així ha estat.

Quan he arrivat (un pel tard ja que tenia tot el cap de setmana un Clínic a Sitges) a disfrutar de la swiming pool ja us podeu imaginar el panorama, no? Les noies prenent el sol com "lagartijas"a les amaques i els nois fent un partit de bàsquet dins la piscina, fent servir de cistella un artilugi creat pel Marc Guiu. M'he afegit a l'equip del Dani i el Ferran, que en aquell moment estaven "palmant" davant un Valero inmens (en tot els sentits), i em finiquitat el partit cap a la nostre banda amb un parcial final d'escàndol producte d'una defensa durissima.

Desprès de reposar cinc minutets, el bermut ens esperava, i la cerveseta també (no, ja no som a Berlin!). Durant el bermut, promogut pel Carles, ja ha començat el tercer grau al Valero sobre el seu negoci de la venta de vins i orujos. Al Valero no el veiem gaire, per tant quan ve no el deixem gairebé ni respirar perque tots volem saber com li va la vida profesional i la personal amb la seva dona I... I... I.. Irene, no?. Mentre el Valero intentava convencer a l'audiència de que el negoci li anirà bé (el Dani i jo fa mesos que estem convençuts de que es el futur Rockefeller de Mirasol) la Marta, l'Eli i companyia ja estaven enllestint el dinar que constava d'amanides, pà torrat, embotit, butifarres,..vaja, tot un "manjar".

Vem començar a dinar i la conversa no variava de tema.. sens dubte el protagonista només era un, l'especimen que tenia sentat davant i ell s'hi trobava agust. Només va haver-hi un canvi de tema i aquest va ser la nova escola de la neboda de la Mar i la Laura, els Maristes de Sant Joan. Tot aquell menjar va venir regat per un vi bonissim que va dur el comercial i que el nom era molt graciòs "Fresquiño" (la Mar el va batejar com Fresquito). La susodicha va tenir temps també de dir una de les seves perles de positivisme sobre el problema de tenir un sostre de vidre, les cagades de colom! (es broooooma Mar...no penso que ets una "ceniza", penso que ets un SOL mecagondena!).

Quan va arribar l'hora dels postres l'Eli ens va sorpendre amb un patis de mató i pinya que estava deliciós i que va durar menys que un xupaxups a la sortida d'un cole. I d'aquí ja es va seguir fins arribar als xupitos, moment en que el Valero primer i jo desprès vem haber de marxar per motius ven diferents. Jo tornava cap a Sitges i el Valero s'anava a Teruel (Teruel existe!!!) a veure com la seva tieta......millor no us ho dic.

Suposo que la sobretaula va seguir el seu curs i van seguir el somriures i el bon ambient...només hem queda dir-vos que moltes gràcies Marta i Ferran per aquest dia, i l'any vinent "repetimos"?? Una abraçada a tots i molt bones vacances a totes i tots!!!
Muak

Comentaris

jordi perramon ha dit…
ostia, jo recordo l'any que vaig anar jo i varem estar a la gloria, piscineta, bon dinar jejejeje bons records

Entrades populars d'aquest blog

El chico del barrio

El passat diumenge va fer 2 anys que vaig emigrar de casa els pares i em vaig instal·lar al pis de Baixada de la Glòria. Ho recordo perfectament perque la primera nit era el piromusical de les festes de la Mercè i desde'l balcó vaig veure unes petites llums. Com no les veia del tot bé vaig decidir pujar al terrat (el pis de sobre) i allà vaig coneixer el primer vei. Jo anava molt correctament vestit amb calçotets baaastant clàssics i una samarreta d'anar per casa i ell, que també anava en "gallumbos", ho millorarva amb una samarreta imperio que tenia pinta de tenir un "futimé" d'anys. Ens vem presentar i desprès d'estar un estona xerrant  els dos vem enfilar cap a casa. Com diu la meva mare el temps passa ràpid, potser massa, i aquests dos anys m'han passat volant. Si us he de ser sincers crec que fins aquest esitu passat el pis no l'hem cuidat gaire. Ha patit un canvi bèstia per culpa d'unes goteres que vem tpatir l'any passat per c...

El valor de les coses

Una de les frases que recordo que em deia més cops el meu pare quan jo era petit és “es que no li dones cap valor a les coses”. La frase me la deia quan feia malbé per ser poc curós alguna joguina o alguna altre cosa. En aquell moment suposo, perquè no me’n recordo, que jo no li devia donar més importància a la frase i em devia quedar més amb el fet que m’estigués renyant. La frase venia d’una persona, el meu pare, que les havia passat molt putes de petit a casa seva i que, al contrari que nosaltres, no havia pogut demanar/tenir/gaudir de tantes joguines, bicicletes, consoles o d’altres coses com nosaltres. La preocupació que tenien anava més enllà i era com podien tenir una plat a taula a cada àpat. I lluitaven i tornaven a lluitar per un futur millor. Aquesta situació, no ha estat exclusiva de casa meva, i la societat es l’evolució que ha seguit. Una millora abismal en les comoditats alhora de viure que han portat als fills a viure molt millor que els pares. A tenir de tot o gairebé ...

Patch Adams

Se que molts de vosaltres (com a mínim tú Mar si, no? moltes gràcies!) esteu esperant el seguent capítol de "Un Sant Joan a Berlín", i us prometo que està a punt de sortir del forn, però avui us parlaré d'una altra cosa. Deu fer més o menys 10 anys, va apareixer al cinema una película que es deia Patch Adams i que estava basada en fets reals. El protagonista Hunter Patch Adams (a la película fa el paper el polifacetic Robin Williams) era un estudiant de medicina que defensava que el tracte personal amb el pacient l'ajudava a millorar, o si més no a passar-ho millor en temps de dificultat. De fet no només ho defensava, sino que ho posava en pràctica tot i que molta gent de l'hospital no ho veien amb bons ulls. Donçs bé, aquest migdia quan he arribat a ca els meus pares per dinar, només entrar m'he trobat a ma mare de cara que m'ha dit "la Carla està malalta, té 38,50 de febre". Realment a la Carla se li notava a la carona que no es trobava bé i ja...