Passa al contingut principal

Els Llumins a Vietnam

Era dur. Havia estat un dia fosc i humit, d’aquells que quan estàvem a Barcelona et donaven ganes de no aixecar-te del llit. La pluja no havia parat de caure des del migdia i semblava que la nit, a la qual ja entràvem, no havia de ser millor.

A les 9:00 PM a la trinxera, esperant per fer l’atac, només érem sis. La resta els teníem tots controlats: el Javi feia uns dies que l’havíem perdut trepitjant una mina que li havia destrossat el peu, el Quique el teníem fent negociacions amb els francesos per saber si aquest cop si ens donarien un cop de mà, i el Xavi i el Bruno estaven fent una volta de reconeixement. Per tant, i de moment, tot estava en mans del Ferran, el Dani, el Sergi, el Joan, el Lluís i el que escriu.

La tensió a la trinxera deu minuts de l’inici de la batalla es palpava. El Dani s’intentava tranquilitzar fumant-se l’última cigarreta que li quedava mentre mirava una foto de la Mar del dia del seu casament, el Ferran escrivia les últimes línies d’una carta adreçada a la seva dona, la Marta, on li deia que l’estimava i que tornaria a casa fos com fos. El Joan i el Lluís, mentre jugaven a les cartes, parlaven de l’empresa que muntarien tots dos si sortien d’aquesta. I el Sergi i un servidor ofegàvem les nostres penes donant-li un traguet de whisky a la “petaqueta” forrada de pell que m’havia regalat la meva xicota abans de marxar.

A les 9:10 ens van arribar males noticies. El Bruno tornava de la seva sortida de reconeixement i ens deia que els soviètics (l’àrbitre) s’havien aliat als nostres rivals i que els hi subministraven armament i homes. No haviem començat encara i les coses començaven a pintar malament.

A les 9:15 PM, hora de l’inici de la batalla, la majoria d’ integrants d’aquell grup pensàvem que allò seria  dur però que ho treuriem endavant. Mentre escalfavem i mirant amb els binocles havíem vist que ells eren pocs però força alts, per tant ho teníem clar, segurament aquella colla de fills de mala mare es defensarien en zona i nosaltres haviem d'intentar atacar ràpid.

Així va ser quan al cap de 5 minuts estàvem en plena lluita. Nosaltres ho intentavem i ells es defensaven en zona amb tota mena de cops de colze, empentes, trepitjades. I no només això, sinó que utilitzaven la paraula per escalfar-nos donant records per les nostres mares. I per aquí si que no passàvem.

Faltaven 3 minuts per finalitzar el segon quart, quan un dels del Viet Cong, va voler etzibar un cop de colze al nas al nostre MVP. Sort que, àgil com sempre, el va poder esquivar perquè sinó estaríem parlant de la nova Belen Esteban.

La resposta del Lluis, que ja en tenia els collons plens, no es va fer esperar i amb una tècnica absolutament innovadora que havia après a la seva estada al Japó i que consistia en posar-se uns “dodotis” i donar empentes a l’altre per treure’l del tatami (ara no recordo el nom jejeje), va tumbar al nº 12 contrari. No cal dir que als soviètics no els hi va agradar gens i amb una jugada sospitosa ens van deixar el nostre MVP fora de combat (descualificant). Per tant amb mitja part per jugar encara, perdíem a una peça important. Sort que va arribar el Xavi de la seva volta de reconeixement per les Rondes (que estaven colapsades) i es va incorporar. Per tant seguiríem sent 7 a la segona part per lluitar contra aquelles bèsties.

A la segona part, desprès d’un inici esperançador tot va seguir “por los mismos derroteros”. Nosaltres ho intentàvem tot utilitzant el millor que podíem les nostres armes i ells seguien donant-nos estopa, sobretot el Gerard Depardieu, amb el beneplàcit dels soviètics. Era descoratjador.

Passada menys d’una hora des de l’inici (té collons la cosa) ja havíem perdut la batalla i tornàvem cap a la trinxera capcots. El regust de boca era dolent perquè teníem la sensació de que ens havien pres el pèl de l’inici a la fi.

En fi, suposo que hem de pensar que es una cosa que no podem controlar i que a la segona volta quan juguem contra ells hem d’anar més ben preparats. Qui porta els cascs perquè no ens rebentin la totxa?

Us faig una proposta de nou equipatge:














Bar Llumí 2-3

Apa, bona setmana Llumins, seguidores i seguidors. El setmana vinent ens toca el preciòs horari de dilluns a les 22:30!!!  

Comentaris

Anònim ha dit…
Mare meva!!! Jo voto perquè el partit de tornada el jugueu amb casc!!
Ànims i a guanyar el proper!!
Marta
Rafa ha dit…
Ja veus com està el patí...potser si que el final jugarem amb casc.

Vagi bé!!!! Un petó!

Entrades populars d'aquest blog

El chico del barrio

El passat diumenge va fer 2 anys que vaig emigrar de casa els pares i em vaig instal·lar al pis de Baixada de la Glòria. Ho recordo perfectament perque la primera nit era el piromusical de les festes de la Mercè i desde'l balcó vaig veure unes petites llums. Com no les veia del tot bé vaig decidir pujar al terrat (el pis de sobre) i allà vaig coneixer el primer vei. Jo anava molt correctament vestit amb calçotets baaastant clàssics i una samarreta d'anar per casa i ell, que també anava en "gallumbos", ho millorarva amb una samarreta imperio que tenia pinta de tenir un "futimé" d'anys. Ens vem presentar i desprès d'estar un estona xerrant  els dos vem enfilar cap a casa. Com diu la meva mare el temps passa ràpid, potser massa, i aquests dos anys m'han passat volant. Si us he de ser sincers crec que fins aquest esitu passat el pis no l'hem cuidat gaire. Ha patit un canvi bèstia per culpa d'unes goteres que vem tpatir l'any passat per c...

El valor de les coses

Una de les frases que recordo que em deia més cops el meu pare quan jo era petit és “es que no li dones cap valor a les coses”. La frase me la deia quan feia malbé per ser poc curós alguna joguina o alguna altre cosa. En aquell moment suposo, perquè no me’n recordo, que jo no li devia donar més importància a la frase i em devia quedar més amb el fet que m’estigués renyant. La frase venia d’una persona, el meu pare, que les havia passat molt putes de petit a casa seva i que, al contrari que nosaltres, no havia pogut demanar/tenir/gaudir de tantes joguines, bicicletes, consoles o d’altres coses com nosaltres. La preocupació que tenien anava més enllà i era com podien tenir una plat a taula a cada àpat. I lluitaven i tornaven a lluitar per un futur millor. Aquesta situació, no ha estat exclusiva de casa meva, i la societat es l’evolució que ha seguit. Una millora abismal en les comoditats alhora de viure que han portat als fills a viure molt millor que els pares. A tenir de tot o gairebé ...

Patch Adams

Se que molts de vosaltres (com a mínim tú Mar si, no? moltes gràcies!) esteu esperant el seguent capítol de "Un Sant Joan a Berlín", i us prometo que està a punt de sortir del forn, però avui us parlaré d'una altra cosa. Deu fer més o menys 10 anys, va apareixer al cinema una película que es deia Patch Adams i que estava basada en fets reals. El protagonista Hunter Patch Adams (a la película fa el paper el polifacetic Robin Williams) era un estudiant de medicina que defensava que el tracte personal amb el pacient l'ajudava a millorar, o si més no a passar-ho millor en temps de dificultat. De fet no només ho defensava, sino que ho posava en pràctica tot i que molta gent de l'hospital no ho veien amb bons ulls. Donçs bé, aquest migdia quan he arribat a ca els meus pares per dinar, només entrar m'he trobat a ma mare de cara que m'ha dit "la Carla està malalta, té 38,50 de febre". Realment a la Carla se li notava a la carona que no es trobava bé i ja...