Passa al contingut principal

Come back!! Go Llumí go!!

Ahir, 21 d'octubre de 2009, va ser un dia gran per uns quants "ex-combatientes". Desprès d'un periode més o menys llarg d'inactivitat en el mòn basquetbolístic el Lluis Valero, el Dani Jou, el Ferran Morris, el Sergi Garnica i un servidor ens vem tornar a reunir en un camp de bàsquet per jugar una lliga de veterans que s'allargarà fins el mes de juny del 2010.
Som cinc dels jugadors que hem defensat més aferrissadament la samarreta del Sènior Masculí de Lluïsos en els últims 15 anys i la història la podriem explicar així: "En 2009 cinco de los mejores hombres del ejercito lluisenc que formaban un comando, habian ido dejando el equipo por un delito que no habían cometido, no tardaron en fugarse de la inactividad en la que se encontraban recluidos, hoy buscados todavía por el director técnico de Lluïsos sobreviven como jugadores de fortuna, si usted tiene algún problema y se los encuentra quizá pueda contratarlos.....".
L'equip es diu BAR LLUMÍ (en homenatge al nostre patrocinador, un gourmet dels entrepans que regenta un local al carrer Verdi), i està format per deu jugadors. A part dels cinc que ja he anomenat, també contem
amb el Bruno, el Xavi, el Javi, el Joan (germà del Lluis) i el Quique. Com podeu veure som un bon equip, no, un equipàs. Disposem de bons jugadors en totes les posicions, per tant la confiança i les espectatives abans de començar eren màximes. Ningú parlava de guanyar algun títol però tots ho teniem en ment...la Euroleague? l'ACB? Temps al temps i, com diu el gran José Antonio Camacho (alias el ronchas en los sobacos): "PACHEEEETAAA!! ui perdó, la frase és aquesta: "VAMOS A IR PARTIDO A PARTIDO" .
L'espectació 1 hora abans ja era màxima i els missatges d'ànim del nostre nombròs públic, format per la Inès (dona del Lluís) i la Conchi (dona del Joan) ho deien tot. Estaven frissoses de poder veure aquell gran circ.
Tot i que el partit començava a les 9:15 PM, a les 8:30 PM nosaltres ja estavem preparant-nos per la primera batalla. Si, la paraula és PROFESIONALS!. Hi erem tots menys el Xavi Simó, que va causar baixa per un atac aliè (la grip), i el Quique que va ser baixa d'última hora pel neixament del seu nebot. Per tant erem només 8 per enfrontar-nos al primer rival, els "Cincinatti Pussywagons". El nom no ens donava confiança...segur que tot i aquell nom inocent aquells fills de mala mare venien carregats d'armament fins a les dents.
A les 9:00 PM vem començar l'escalfament. Era el moment de començar a calibrar el nostre estat físic. La carrera continua va ser força decent i tret d'algun cas particular (jeje de qui estic parlant?? Blanco i en botellaaaa??) la imatge era de que estavem com com uns roures,com uns toros de "miura", erem titani pur mecagondena!!.
Les primeres mans començaven a xocar "plas, plas" i s'escoltaven els primers crits d'equip "vinga nanos", "a por ellos", "algú sap on està el labavo?", "joder heu vist quines ties hi ha a la grada?".... "Aaaarrrrhhgggtttt!!!!" El Lluis estava rabiós, o potser era que s'estava ennuagant amb els "ganchitos" que s'estava fotent?? No se, però feiem por....molta por.
Cinc minuts més tard, els estiraments. Aquí és on vem veure que els anys passem factura. Els crits d'ànim van deixar pas als crits de dolor: "Ahhh, em sembla que m'he trencat alguna cosa d'aquí darrera" o de sorpresa "Ui, que raro, em sembla que abans m'arribava a tocar la punta dels peus". Un poema. Va començar a apareixer a les nostres ments el nom de "Siiiiski", "Siiiiski", "Siiiiiissssskiiiii". El Siski es un amic, fisio de professió i que crec que haurem de visitar sovint.
Estirats del tot, el seguent pas era la roda d'escalfament amb pilota. Moment de veure si seguiem botant fort i alt, moment de veure si les nostres passades seguien sent missils dirigits a un punt concret, moment de veure si els nostres tirs trobaven la caricia de les xarxes. En definitiva, era el moment de veure que les nostres qualitats basquetbolístiques seguien allà, intactes al pas del temps.
El resultat va ser esperançador i així els crits d'ànim van tornar al grup "Javi ho hem de donar tot", "vinga Bruno, fort!", "Dani "hilo de seda" Jou no et preocupis al partit aniran dins", "Ferran també es pot tirar de 2", "Sergi "flash" Garnica bon revers!", "Rafa nen, apunta que gairebé me la fots a la cara". "Aaaarrrrrrhhgggttttt!!!!" El Lluis seguia rabiós, pel partit? perque ja no li quedaven "ganchitos" a la bossa? No se, però tornavem a fer por....molta por.
El xiulet de l'árbitre va donar per finalitzada la roda i desprès d'una petita reunió per decidir qui sortia d'inici vem fer el nostre primer crit de guerra "1,2,3, LLUMÍ". Els fonaments del pavelló van tremolar, els vidres
es van esguinçar. Les nostres cares ho deien tot: compromís, concentració, confiança, arrugues... havien passat alguns anys, però si, tornavem a estar junts. Estavem preparats. Som-hi nois!!!
El partit? Un espectacle de molts quirats!! +20!! No us l'explicaré. Si ens voleu veure us ho curreu i veniu al Pavelló Bac de Roda. Divendres 30 d'octubre a les 9:15 PM, segona batalla contra l'equip "Grupo Salvaje" (Quin nom més "molón"....Born to be wild!!).

Fins la setmana vinent!!

1,2,3 Llumí!!!

Comentaris

Anònim ha dit…
Mare meva, això de 1,2,3, Llumí s'ha de veure!! Felicitats per la primera victòria, el proper partit no me'l perdo!!
Marta
P.D. Gran crònica!!
Anònim ha dit…
MOLT BE RAFA!!! COM SEMPRE ES UN PLAER RIURE AMB LES TEVES CRONIRAFA!! JO VULL QUE M`EXPLIQUIS EL COP DE CINTURA DEL VALERO!!!!!! UN PETO I FELICITATS A TOTS ... MAR /HILO DE SEDA´S WIFE)
Rafa ha dit…
La Mar via fa la seguent petició: "jo vull que m'expliquis el cop de cintura del Valero".
He dit que no parlaria del partit, tot i així, entenc que una acció d'aquesta envergadura no pot quedar "en el olvido". L'acció va anar així:
Corria el tercer quart i el partit el teniem força controlat (uns 15 a sobre). Els contraris estavem fent un contraatac però vem aconseguir robar-la. El Valero que no havia baixa't a defensar (1.- perque no li donava la gana o 2.-perque no podia con su body) va emetre un so absolutament imposible d'entendre (alguna cosa així UUUAAAAAARRRRHHHTTTT). El que tenia la pilota a les mans desprès de veure que no era un "oso pardo" i que era el nostre company li va fer un passe perfecte. Va rebre i quan va veure que no podia encarar perque l'altre era més ràpid va posar el seu culet i va fer 2 bots d'esquenes. En veure que no superava va ser una finta amb la cintureta de ballarina que té com si anés cap a la dreta i va anar cap a l'esquerra. El defensor s'ho va creure i el final ja te'l pots imaginar....ovació pel Valero (crits d'MVP MVP MVP) i copets a l'esquena de consolació pel pobre xaval que va plorar com una madalena. De fet va arribar a afirmar "nunca me havia sentido tan humillado" i que "este ha sido mi último partido...siento tal verguenza que ya nunca más podré mirar a mis compañeros a la cara".

Valero MVP, Valero MVP, Valero MVP!
Anònim ha dit…
juajuajuajuajuajuajauajua boniism!!!!!!! un peto mar
Unknown ha dit…
Bonissim el símil equipo A, el Valero seria M.A no?
Rafa ha dit…
Jajajaja per suposat! Valero = M.A. Barracus!!

Entrades populars d'aquest blog

El chico del barrio

El passat diumenge va fer 2 anys que vaig emigrar de casa els pares i em vaig instal·lar al pis de Baixada de la Glòria. Ho recordo perfectament perque la primera nit era el piromusical de les festes de la Mercè i desde'l balcó vaig veure unes petites llums. Com no les veia del tot bé vaig decidir pujar al terrat (el pis de sobre) i allà vaig coneixer el primer vei. Jo anava molt correctament vestit amb calçotets baaastant clàssics i una samarreta d'anar per casa i ell, que també anava en "gallumbos", ho millorarva amb una samarreta imperio que tenia pinta de tenir un "futimé" d'anys. Ens vem presentar i desprès d'estar un estona xerrant  els dos vem enfilar cap a casa. Com diu la meva mare el temps passa ràpid, potser massa, i aquests dos anys m'han passat volant. Si us he de ser sincers crec que fins aquest esitu passat el pis no l'hem cuidat gaire. Ha patit un canvi bèstia per culpa d'unes goteres que vem tpatir l'any passat per c

We want change too

Avui, dia 20 de gener de 2009, ha estat un dia important de la humanitat. La superpotència per exel·lència de mòn, Estats Units, ha començat un camí liderat per un president que sembla que té les coses força clares per tirar el seu pais (i per extensió el mòn) endavant. Gràcies a la meva mestre d'anglès vaig conèixer el seu lema electoral, que era clar i potent "Yes, we can". Un gran treball dels seus publicistes o caps de campanya. Però això, per nosaltres, no ha de ser garantia de res. Aquí, per desgràcia, sabem que una bona campanya de marketing ens pot estar deixant despullats davant les adversitats que ens trobarem. Tinc ganes de veure com se'n surt, perque la seva posible bona feina repercutirà en tota la humanitat...us imagineu tenir tot el poder que té aquest senyor a les mans? No tothom és capaç d'administrar-ho. En fi Sr. Obama, l'anirem seguint, molta sort!!!

Diumenge d'esqui

Corria el mes de gener de l'any 2003 quan vaig rebre la trucada de l'EP per fer la primera entrevista per entrar a treballar a l'empresa on estic actualment. Desprès de la primera, una setmana més tard, hi va haver una segona i , suposo que fruit de la meva sinceritat en reconèixer que no tenia ni idea de res en concret i de tot en general, el 6 de febrer de l'any 2003 començava a guanyar-me les garrofes de manera més o menys seriosa. Els primers dies van ser durs perque la meva nova situació implicava deixar de fer algunes coses que a mi m'agradaven. La més inmediata i dolorosa, fruit de l'horari que tenia (i que encara tinc), va ser haver de deixar d'entrenar equips de "peques". Fins aleshores havia treballat amb nanos desde 4-5 anys fins els 12-13 i la realitat es que m'ho passava en gran. A part de deixar de dur el preinfantil de Lluïsos (amb el meu estimat player Francesco Casagrande, ànims amb la lesió crack!!), també vaig haber de deixar