Passa al contingut principal

A l'estiu "gazpacho", y der bueno...


No se si us passa a vosaltres, però hi ha cert menjar que de petit no et fa "ni fu ni fa", fins i tot diria més fu (si fu es dolent, sino seria fa), i que de més gran es converteix en un dels teus plats "top ten".


En el meu cas, un d'aquests menjars és el "gazpacho", que recordo que de ben petit, fins i tot era motiu d'alguna escena a taula (no com els macarrons i la carn arrebossada que produien en mi un estat de felicitat comparable al del entrepà de fuet i el Mundo Deportivo).


Donçs bé, no va ser fins fa 4 o 5 anys que aquest menjar s'ha convertit en un dels meus preferits, sobretot en l'època estival. Va ser en un viatge amb els meus amics al paradís del "gazpacho", Andalusia, on en vaig probar de molt alt nivell, com per ejemple el que vem menjar a Frijiliana o el d'un bar de carretera quan baixavem cap a Granada, i desde llavors s'ha convertit en un fix com a mínim un cop per setmana.


Amb els anys m'he convertit en un especialista de la materia, i el que faré ara es establir-vos un ranking del meus favorits:


In the 3rd place...."Gazpacho Alvalle": tot i ser un gazpacho embotellat no es tant aigualit com la majoria. Té un sabor força bó i el preu es força correcte. Necesari acompanyar amb el pa torrat o els clàsics picatostes que venen al super. Es perfecte per sortir del pas algún dia que tens convidats que es presenten sense avisar o el típic dia que vens de la platja i tens poques ganes de posar-te a cuinar.


In the 2nd place..."Gazpacho de la Carmeta" (a la foto amb un sevidor): es un gazpacho que fan a una verduleria de Sant Cugat i que la meva germana me n'ha regalat avui un pot. Es una mica més consistent que l'"Alvalle" i el sabor es molt bó. Aquí el preu no el sé però la Carmeta no tenia pinta de ser molt carera. Es el "gazpacho" perfecte per quan venen cosins a dinar i més si el pots presentar amb unes boletes de meló que poden fer la funció del pa torrat. Moltes gràcies Javi, Carla i Lourdes, he dinat de conya!!.


And the number 1 is..."el "gazpacho" de la meva mare: es el millor gazpacho de la història dels gazpachos...és el Ronaldinho dels "gazpachos"...és el Jordan del "gazpachos"....és d'aquells que es espès, que es nota que ha estat elaborat amb uns productes de la terra collonuts...amb molt carinyo. Se el que esteu pensant ara..la meva mare també el fa molt bó..,,la meva en fa un per llepar-se els dits...ho sento però es imposible que superi el de la gran sra. Santacreu. Si fessin un Mundial de "gazpachos" estaria fora de concurs per "agusón". Els pots acompanyar del que vulguis i quan te l'acabis en voldràs més!!! Estaràs esperant el moment que en torni fer....im-presionante!!. Es el "gazpacho" perfecte per...totes les situacions!.

Ja ho veieu, a l'estiu "gazpacho", y der bueno...vaig a fer una bacaina...a disfrutar!!!!!

Comentaris

jordi perramon ha dit…
uff gazpacho...jo no puc amb ell, ho sento pero hem supera de molt i molt pero vaja sobre gustos allo que diuen no..els colors.
Bueno maco felicitats pel blog, si no et sap greu l'afegire a la llista de blogs del meu blog de viatges, apa maco ens veiem
Anònim ha dit…
Ei Rafa!!
Jo no he provat el de ta mare, però els d'Andalusia... mare meva quins gazpachos vam menjar!!
Estic segura que aquest estiu també tindrem unes vacances gastronòiques, vaya, que també ens posarem les botes!!

Marta
jordi perramon ha dit…
collons, ara os torneu gastronomics...i jo que no vaig poder probar la caldereta de llagosta quan varem anar a menorca grgrgrgr, en fi aixi tinc excusa per anar-hi un altre cop jejejejeje

Entrades populars d'aquest blog

El chico del barrio

El passat diumenge va fer 2 anys que vaig emigrar de casa els pares i em vaig instal·lar al pis de Baixada de la Glòria. Ho recordo perfectament perque la primera nit era el piromusical de les festes de la Mercè i desde'l balcó vaig veure unes petites llums. Com no les veia del tot bé vaig decidir pujar al terrat (el pis de sobre) i allà vaig coneixer el primer vei. Jo anava molt correctament vestit amb calçotets baaastant clàssics i una samarreta d'anar per casa i ell, que també anava en "gallumbos", ho millorarva amb una samarreta imperio que tenia pinta de tenir un "futimé" d'anys. Ens vem presentar i desprès d'estar un estona xerrant  els dos vem enfilar cap a casa. Com diu la meva mare el temps passa ràpid, potser massa, i aquests dos anys m'han passat volant. Si us he de ser sincers crec que fins aquest esitu passat el pis no l'hem cuidat gaire. Ha patit un canvi bèstia per culpa d'unes goteres que vem tpatir l'any passat per c

We want change too

Avui, dia 20 de gener de 2009, ha estat un dia important de la humanitat. La superpotència per exel·lència de mòn, Estats Units, ha començat un camí liderat per un president que sembla que té les coses força clares per tirar el seu pais (i per extensió el mòn) endavant. Gràcies a la meva mestre d'anglès vaig conèixer el seu lema electoral, que era clar i potent "Yes, we can". Un gran treball dels seus publicistes o caps de campanya. Però això, per nosaltres, no ha de ser garantia de res. Aquí, per desgràcia, sabem que una bona campanya de marketing ens pot estar deixant despullats davant les adversitats que ens trobarem. Tinc ganes de veure com se'n surt, perque la seva posible bona feina repercutirà en tota la humanitat...us imagineu tenir tot el poder que té aquest senyor a les mans? No tothom és capaç d'administrar-ho. En fi Sr. Obama, l'anirem seguint, molta sort!!!

Diumenge d'esqui

Corria el mes de gener de l'any 2003 quan vaig rebre la trucada de l'EP per fer la primera entrevista per entrar a treballar a l'empresa on estic actualment. Desprès de la primera, una setmana més tard, hi va haver una segona i , suposo que fruit de la meva sinceritat en reconèixer que no tenia ni idea de res en concret i de tot en general, el 6 de febrer de l'any 2003 començava a guanyar-me les garrofes de manera més o menys seriosa. Els primers dies van ser durs perque la meva nova situació implicava deixar de fer algunes coses que a mi m'agradaven. La més inmediata i dolorosa, fruit de l'horari que tenia (i que encara tinc), va ser haver de deixar d'entrenar equips de "peques". Fins aleshores havia treballat amb nanos desde 4-5 anys fins els 12-13 i la realitat es que m'ho passava en gran. A part de deixar de dur el preinfantil de Lluïsos (amb el meu estimat player Francesco Casagrande, ànims amb la lesió crack!!), també vaig haber de deixar